donderdag 25 juli 2019

Zomerarmbandje haken

Voor de zomer haakte ik dit leuke armbandje. Het is gemaakt met dun garen en haaknaald 1,5. Zo werd het wat fijner en dat vindt ik zelf wel mooi.


Hieronder het patroon:

Start met een magische ring.
Toer 1: haak 6 vasten in de ring, sluit de ring met een hv in de 1e steek. Hecht af.
Toer 2: hecht aan met de 2e kleur, haak in elke steek: hv, 2 lossen, 3st, 2 lossen, hv. Haak dit 6 keer, je hebt dan 6 blaadjes. Hv in de 1e steek, hecht af.
Werk de draad uiteinden weg.

Dat is het eerste bloemetje, bij het 2e bloemetje haak je dat met 2 bloemblaadjes aan de vorige vast, dus als je met het 2e of 3e bloemblaadje bezig bent haak je na het 2e stokje een hv door het middelste stokje van een van de blaadjes van het vorige bloemetje. Maak dan je bloemblaadje verder af. Bij het volgende bloemblaadje doe je dit hetzelfde. De bloemetjes zitten dan op 2 punten aan elkaar vast.
Zo ga je door tot de rij met bloemetjes lang genoeg is om rond je pols te passen.
Op het 1e bloemetje naai je een knoopje. Bij het laatste bloemetje haak je tussen de onderste 2 blaadjes een ketting van lossen die lang genoeg is om rond het knoopje te passen. (dus bloemblaadje, na je hv haak je genoeg lossen, dan ga je verder met het volgende bloemblaadje met de hv, zo zit het lusje mooi tussen de blaadjes.)


Tip 1: als je het hart van het bloemetje wat meer wilt zien kun je de 2e toer door de achterste lus haken, je ziet dan meer geel.

Tip 2: haak in de 2e toer zoveel mogelijk draadeindjes mee, dat scheelt aan het eind heel veel draadjes wegwerken. Het laatste draadje werkte ik steeds gelijk weg, dat scheelt later weer en je hebt er geen last van bij het haken van de volgende bloemetjes.

Tip 3: Van de bloemetjes kun je ook bijpassende oorbellen maken.

Je kunt natuurlijk ook gewone katoen en een grotere haaknaald gebruiken, dan wordt de armband wat breder. (en heb je minder bloemetjes nodig :-) Hieronder zie je het verschil in grootte.


 Dit patroon is alleen voor eigen gebruik en mag niet verkocht worden aan anderen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten